Ovnsbakt fjellørret

Litt fiskelykke - og vips kan du varte opp med denne snaddermiddagen.

La deg friste av ovnsbakt fjellørret med agurksalat og seterrømme.

La deg friste av ovnsbakt fjellørret med agurksalat og seterrømme. Foto: Foto: Synnøve Dreyer

Publisert

(4 porsjoner)

3 stk. fjellørret,

he­lst over 300 g

2 ts salt

50 g meierismør

AGURKSALAT:

1 agurk

3 dl vann

1 ss sukker

1 ss eddik, 7 %

½ ts salt

PISKET SETERRØMME:

3 dl seterrømme

2 ts sukker

Rens og vask fisken. Strø salt i buken og legg en smørklatt i hver fisk.

Kle en ildfast form med aluminiumsfolie og legg fiskene i med buken opp.

Dekk formen med aluminiumsfolie og bak fisken i stekeovn ved 200° i ca. 45 min.

Høvle agurken med en ostehøvel. Ha alt i en serveringsbolle og slå på vann til det dekker agurkskivene.

Smak til med sukker, eddik og salt.

Stivpisk seterrømmen med litt sukker.

Server fjellørreten med kokte poteter, agurksalat og pisket seterrømme.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag