Ostekake med skogsbær

En utrolig god kjeksbunn med sjokolade og valnøtter, kombinert med fløyelsmyk topping, gjør denne ostekaken til en vinner!

BÆRFRYD: Hva passer vel bedre enn å pynte med sesongens bær på ostekaken?
BÆRFRYD: Hva passer vel bedre enn å pynte med sesongens bær på ostekaken? Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
KARAMELL: I Hjemmets ostekakebilag i uke 29 får du 12 fristende kakeoppskrifter, blant annet oppskrift på denne lyse ostekaken med karamellkrem.
KARAMELL: I Hjemmets ostekakebilag i uke 29 får du 12 fristende kakeoppskrifter, blant annet oppskrift på denne lyse ostekaken med karamellkrem. Foto: Svein Brimi

(Springform 24 cm i dia­me­ter)

ca. 150 g hav­re­kjeks

50 g val­nøt­ter

1 pl. ko­ke­sjo­ko­la­de

100 g smør

FYLL:

2 dl yog­hurt na­tu­rell

200 g krem­ost na­tu­rell

1 ts va­nil­je­suk­ker

100 g me­lis 

2½ dl krem­flø­te

7 pl. ge­la­tin

1 pose fros­ne skogs­bær

bær til pynt

Kjør hav­re­kjeks, val­nøt­ter og ko­ke­sjo­ko­la­de i en hur­tig­mik­ser. Bland inn smel­tet smør. Ha kjeks- og sjo­ko­la­de­blan­din­gen i ka­ke­formen, og trykk sammen til en ka­ke­bunn. Rør yog­hurt, krem­ost, va­nil­je­suk­ker og me­lis til en jevn krem.

Visp flø­ten stiv og bland den sammen med os­te­kre­men.

Legg ge­la­tin­pla­te­ne i kaldt vann til de blir myke, ca. 3 min. Klem van­net ut og hell på ½ dl varmt vann og rør til ge­la­tin­pla­te­ne har løst seg opp. Hell halv­par­ten av ge­la­ti­nen i os­te­kre­men og bland godt. Bre os­te­kre­men over ka­ke­bun­nen.

Bland res­ten av ge­la­ti­nen med de tin­te skogs­bæ­re­ne (også bærsaf­ten). Ha skogs­bæ­re­ne over os­te­kre­men og bruk en gaf­fel til å tryk­ke noen av bæ­re­ne ned i kre­men. Sett kjø­lig nat­ten over. Pynt ka­ken med fris­ke bær før ser­ve­ring.

Les også:

Mørk sjokoladekake med ananas-saus

Jordbærbløtkake

Nøtterull med plommer

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 04/07 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også