Smakfull fargefest
Ostekake med bringebær
Friske bringebær gjør denne klassiske ostekaken enda bedre!
(12 biter eller 6 porsjonsformer)
200 g Digestive-kjeks
(ev. søte grove kjeks)
100 g smør
5 pl. gelatin
3 dl kremfløte
1 dl sukker
400 g kremost naturell
1 pk. bringebær
GELÉLOKK:
1 pk. bringebærgelé
bær til pynt
Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform eller porsjonsformer og stek i ovnen ved 175° i 10–15 min. Avkjøl.
Legg gelatinplatene i vann, ca. 3 min. Visp fløten og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kremen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca.
½ dl varmt vann.
Avkjøl litt før du rører gelatinen inn i kremen. Spre bringebær utover og fordel kremen over den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4–5 timer, gjerne natten over.
Lag gelélokket som anvist på gelépakken, men bruk kun halv mengde vann.
Avkjøl geleen før den helles forsiktig over kaken. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer til gelélokket har stivnet. Pynt med bær og ev. mynteblader rett før servering. •
Les også:
Bringebærfromasj med sjokoladebunn
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 10/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.