Oppskrift: Kald sitronsufflé

Luftig og smakfull

Prøv denne lekre suffleen, den kan med hell lages i små porsjonsformer.

Den ungarske dessertvinen Tokaj passer fint til denne friske godbiten.
Den ungarske dessertvinen Tokaj passer fint til denne friske godbiten. Foto: Astrid Hals/Matprat
Sist oppdatert

(5 porsjoner)

5–6 pl. gelatin

½ dl kokende vann

6 egg

150 g melis

3 dl kremfløte

saft og skall av 2 sitroner

Dette er en fromasj som ser ut som en sufflé. Den lages i én stor eller flere små former.

Klipp et stykke aluminiumsfolie som er 5 cm lengre enn omkretsen på formene. Brett folien dobbelt på langs. Fest den rundt formen med tape. Folien skal gå minst 3 cm over kanten på formen.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 min. Riv sitronskallet og press saften. Skill eggene og pisk plommene med halvparten av melisen. Stivpisk hvitene med resten av melisen. Stivpisk kremfløten. Bland eggedosis, hviter og fløte.

Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp en og en plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen. Hell røren i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.

Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.

Les også:

Fransk sjokoladekake: Eksklusiv smak – enkel å lage

Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade

Mørk, uimotståelig og enkel sjokoladekake

Verdensberømt sjokoladeklassiker: Dronningen av Saba

Herlig sitron- og kokosfristelse

Kokos-brownies

 

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 18/05 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også