Kan fint fryses

Nystekte kanelknuter med perlesukker

De lukter himmelsk, er myke og saftige. Lite slår de populære kanelknutene!

FRISTENDE GJÆRBAKST: Skulle du få uventede kaffegjester på besøk, er det perfekt å ha noen kanelsnurrer på lur i fryseren.
FRISTENDE GJÆRBAKST: Skulle du få uventede kaffegjester på besøk, er det perfekt å ha noen kanelsnurrer på lur i fryseren. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
GLED DEG TIL NESTE UKE: Da får du 14 fantastiske gjærbakstoppskrifter i Hjemmet uke 2, blant annet denne fristende bollekaken med blåbær.
GLED DEG TIL NESTE UKE: Da får du 14 fantastiske gjærbakstoppskrifter i Hjemmet uke 2, blant annet denne fristende bollekaken med blåbær. Foto: Svein Brimi

(Ca. 22 ka­nel­knu­ter)

 

150 smør 

5 dl melk

50 g gjær

1¼ dl suk­ker

1 egg

ca. 1 kg hve­te­mel

FYLL:

100 g smør,  rom­tem­pe­rert 

1 dl suk­ker

4 ts malt ka­nel

PENS­LING:

1 egg

4 ss per­le­suk­ker, kan sløy­fes

Smelt smø­ret i en kje­le, til­sett mel­ken og varm til lun­ken. Smuld­re gjæ­ren i en bake­bol­le og til­sett litt av væs­ken. Rør til gjæ­ren er opp­løst. Hell i res­ten av mel­ke­blan­din­gen.

Til­sett suk­ker og egg. Hell i det mes­te av me­let, men gjem litt til ut­ba­king. Ar­beid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til he­ving dek­ket med plast, ca. 30 min.

Rør sam­men smør, suk­ker og ka­nel til fyl­let.

Strø mel på bake­bordet, kjev­le ut dei­gen til et rek­tan­gel på ca. 40 x 50 cm. Bre smø­ret ut­over halv­par­ten av lei­ven, og strø suk­ker og ka­nel over. Brett res­ten av lei­ven over den de­len som er smurt med smør­blan­ding. Del hver leiv opp i ca. 12 rem­ser. Tvinn rem­se­ne og slå der­et­ter en knu­te på dem. En­den på rem­sen fes­tes på un­der­si­den av knu­ten.

Sett ka­nel­knu­te­ne på ste­ke­brett med ba­ke­pa­pir og la dem heve i ca. 40 min. Pens­le med sam­men­vis­pet egg og strø med per­le­suk­ker. Stek ved 175° i ca. 20 min.

Les også:

Klassiske Dronningen av Saba

Hvetekransen du baker i en fei

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 05/01 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også