Den er faktisk lett å forme!

Nydelig nugattistjerne

Imponer familie og venner med nydelig stjernebakst.

ARTIG VRI: Hvorfor ikke bake en litt annerledes kringle neste gang?

ARTIG VRI: Hvorfor ikke bake en litt annerledes kringle neste gang? Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert
NI FAVORITTER: I Hjemmet uke 13 har vi valgt ut ni gjærbakstfavoritter, som denne deilige klippekransen med makronfyll.

NI FAVORITTER: I Hjemmet uke 13 har vi valgt ut ni gjærbakstfavoritter, som denne deilige klippekransen med makronfyll. Foto: Svein Brimi

(1 stjerne)

 

100 g smør

3½ dl melk

25 g gjær

1 dl sukker

ca. 500 g hvetemel

½ boks Nugatti

melis til strø

Smelt smør, hell i melken og varm til fingervarmt. Rør ut gjæren i den varme væsken

og bland inn egg og sukker. Tilsett mel og elt deigen til

en smidig og fin deig. Dekk bakebollen med plast og hev i ca. 30 min.

Ha deigen over på et melet bakebord. Kna inn litt mer mel om den er klissete. Del deigen i to og kjevle hver del til en stor rund leiv (som en

pizzabunn). Legg først den

ene over på et stekebrett med bakepapir. Legg en stor middagstallerken over og skjær rundt, så leiven blir jevn rundt det hele. Smør på et lag med Nugatti, ikke smør fyllet helt ut til kanten, la det være igjen 1 cm. Legg leiv nummer to over fyllet, bruk samme middagstallerken slik at begge

leivene blir like store. Sett et glass i midten, og skjær fra kanten av leiven og mot glasset til du har 16 strimler rundt glasset, som en sol (bruk gjerne pizzaskjærer). Vri to og to deler («solstråler») mot hverandre – de skal vris to ganger rundt. Klem sammen de to endene nederst på «solstrålen»

Sett Nugattistjernen lunt og etterhev ca. 30 min. Pensle med et sammenvispet egg.

Stek midt i ovn ved 210°

i 15–20 min, til den er gyllen. Avkjøl på rist og dryss over melis ved servering.

Serveres nystekt og lun.

Les også:

Bringebærfromasj med sjokoladebunn

Hvetekransen du baker i en fei

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag