Den er faktisk lett å forme!
Nydelig nugattistjerne
Imponer familie og venner med nydelig stjernebakst.
(1 stjerne)
100 g smør
3½ dl melk
25 g gjær
1 dl sukker
ca. 500 g hvetemel
½ boks Nugatti
melis til strø
Smelt smør, hell i melken og varm til fingervarmt. Rør ut gjæren i den varme væsken
og bland inn egg og sukker. Tilsett mel og elt deigen til
en smidig og fin deig. Dekk bakebollen med plast og hev i ca. 30 min.
Ha deigen over på et melet bakebord. Kna inn litt mer mel om den er klissete. Del deigen i to og kjevle hver del til en stor rund leiv (som en
pizzabunn). Legg først den
ene over på et stekebrett med bakepapir. Legg en stor middagstallerken over og skjær rundt, så leiven blir jevn rundt det hele. Smør på et lag med Nugatti, ikke smør fyllet helt ut til kanten, la det være igjen 1 cm. Legg leiv nummer to over fyllet, bruk samme middagstallerken slik at begge
leivene blir like store. Sett et glass i midten, og skjær fra kanten av leiven og mot glasset til du har 16 strimler rundt glasset, som en sol (bruk gjerne pizzaskjærer). Vri to og to deler («solstråler») mot hverandre – de skal vris to ganger rundt. Klem sammen de to endene nederst på «solstrålen»
Sett Nugattistjernen lunt og etterhev ca. 30 min. Pensle med et sammenvispet egg.
Stek midt i ovn ved 210°
i 15–20 min, til den er gyllen. Avkjøl på rist og dryss over melis ved servering.
Serveres nystekt og lun.
Les også:
Bringebærfromasj med sjokoladebunn
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 01/04 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.