Nydelig til kaffekosen

Nøtterull med plommer

Rullekaken inntar norske kaffebord igjen. Prøv denne deilige varianten med marinerte plommer!

HERMETISKE: Anita hadde et glass med marinerte madeiraplommer stående, som ble aldeles nydelig garnityr til rullekaken.
HERMETISKE: Anita hadde et glass med marinerte madeiraplommer stående, som ble aldeles nydelig garnityr til rullekaken. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(1 rul­le­ka­ke)

3 egg

1½ dl suk­ker

100 g has­sel­nøt­ter

2 ss po­tet­mel

1½ ts ba­ke­pul­ver

FYLL:

3 dl krem­flø­te

2 ts va­nil­je­suk­ker

50 g ko­ke­sjo­ko­la­de

MA­RI­NER­TE PLOM­MER:

ca. 25 plom­mer

1 dl ma­dei­ra

3 dl suk­ker

7½ dl vann

Pisk egg og suk­ker til eg­ge­do­sis. Mal nøt­te­ne og bland i sam­men med po­tet­mel og ba­ke­pul­ver.

For­del dei­gen ut­over i en stor, ba­ke­pa­pir­kledd lang­pan­ne. Stek ka­ken midt i ov­nen ved 180° i ca. 20 min. Hvelv ka­ken over på et suk­ret kle­de el­ler mat­pa­pir. Fjern ba­ke­pa­pi­ret for­sik­tig. Av­kjøl ka­ken med lang­pan­nen over.

Pisk krem­flø­ten og va­nil­je­suk­ke­ret til krem. For­del kre­men jevnt over nøt­te­bun­nen. Grov­hakk sjo­ko­la­de og dryss over. Rull ka­ken sam­men fra lang­si­den.

Del ka­ken i pas­se sto­re ser­ve­rings­styk­ker og ser­ver med dei­li­ge ma­ri­ner­te plom­mer. Ha suk­ker, ma­dei­ra og vann i en kje­le. Kok i noen mi­nut­ter til suk­ke­ret er løst opp.

Ha i plom­me­ne i og lam de trek­ke på svak var­me i 2 min. Legg plom­me­ne på rene syl­te­glass og hell la­ken over. Sett på lokk. La plom­me­ne av­kjø­les på kjøk­ken­ben­ken.

Plom­me­ne kan opp­be­va­res i kjø­le­skap i ca. 2 uker.

Tips: For­tvil ikke om ba­ke­pa­pi­ret sit­ter godt på ka­ken. Hvis noe av ka­ken hen­ger på pa­pi­ret, skra­per du det av og leg­ger det på ka­ken. Av­kjøl med lang­pan­nen over. Bre kre­men over og rull sam­men.

Les også:

Uimotståelig konfektkake

Saftige sveler

Fargerik og frisk ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 11/11 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også