Ny studie

Ned i vekt med egg til frokost

Slankere som spiste to egg til frokost, fem dager i uken, gikk betydelig mer ned i vekt enn de som spiste et rundstykke.

Frokostegget kan være å foretrekke fremfor et rundstykke, i hvert fall hvis du tenker på vekten.
Frokostegget kan være å foretrekke fremfor et rundstykke, i hvert fall hvis du tenker på vekten. Foto: Foto: Håkon Messel, www.egg.no
Sist oppdatert

Det kommer frem av en studie publisert i International Journal of Obesity, melder scientificblogging.com.

I studien deltok 152 forsøkspersoner som enten spiste ett rundstykke eller to egg til frokost, fem dager i uken i to måneder. Begge frokostene inneholdt like mange kalorier og hadde identisk energitetthet. Videre ble forsøkspersonene delt inn i fire grupper: to som gikk på slankediett, og to som fortsatte å spise som før.

Resultatene viste at de som spiste egg til frokost hadde en større vektreduksjon enn de som spiste brødmat. De som spiste egg, gikk 65 prosent mer ned i vekt, hadde 61 prosent større reduksjon i kroppsmasseindeks og 34 prosent større reduksjon i livvidde enn gruppen som spiste brødmat.

Samtidig rapporterte denne gruppen om et høyere energinivå enn det de som spiste et rundstykke til frokost gjorde.

Denne studien støtter en tidligere studie publisert i Journal of the American College of Nutrition, som viste at slankere som spiste egg til frokost, følte seg mer tilfreds og spiste færre kalorier ved neste måltid.

Denne saken ble første gang publisert 28/01 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også