Myke sjokoladeruter

Prøv disse deilige sjokoladerutene! Vi har tilsatt mandler, men du kan også bruke valnøtter eller revet appelsinskall i røren for ekstra smak. Server gjerne litt frisk frukt til.

Prøv gjerne med litt ulike varianter av denne oppskriften.
Prøv gjerne med litt ulike varianter av denne oppskriften. Foto: Foto: Synøve Dreyer
Sist oppdatert

Ca. 20 ruter

250 g smør

150 g kokesjokolade

5 egg

200 g sukker

1½ appelsin

250 g hvetemel

1 ts bakepulver

150 g mandler

Smelt smør og kokesjokolade og avkjøl. Pisk eggedosis av egg og sukker og ha i smør, kokesjokolade og appelsinsaft. Rør inn hvetemel tilsatt bakepulver, grovhakkede mandler og revet appelsinskall.

Hell røren i en godt smurt liten langpanne. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 170° i 30-40 min. Avkjøl på rist.

Skjær kaken i små ruter før servering.

Frisk frukt og litt vispet krem smaker godt til.

Denne saken ble første gang publisert 11/03 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også