Myke sjokoladeruter
Prøv disse deilige sjokoladerutene! Vi har tilsatt mandler, men du kan også bruke valnøtter eller revet appelsinskall i røren for ekstra smak. Server gjerne litt frisk frukt til.
Ca. 20 ruter
250 g smør
150 g kokesjokolade
5 egg
200 g sukker
1½ appelsin
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
150 g mandler
Smelt smør og kokesjokolade og avkjøl. Pisk eggedosis av egg og sukker og ha i smør, kokesjokolade og appelsinsaft. Rør inn hvetemel tilsatt bakepulver, grovhakkede mandler og revet appelsinskall.
Hell røren i en godt smurt liten langpanne. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 170° i 30-40 min. Avkjøl på rist.
Skjær kaken i små ruter før servering.
Frisk frukt og litt vispet krem smaker godt til.
Denne saken ble første gang publisert 11/03 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.