Mulled wine

Mulled wine er en engelsk tradisjon, kall den gjerne en engelsk fetter av gløggen.

Mulled wine - en spennende utfordrer til den tradisjonelle gløggen.

Mulled wine - en spennende utfordrer til den tradisjonelle gløggen. Foto: Foto: Mari Svenningsen, www.matprat.no

Publisert

(4 porsjoner)

15 hele nelliker

1 appelsin

60 g brunt sukker

3 hele kanelstenger

2 sitroner

5 dl vann

1 flaske rødvin

Stikk nellikene inn i appelsinen og skjær sitronene i skiver.

Legg appelsinen i en stor kjele sammen med sukker, kanelstang, sitronskiver og vann.

Kok opp, og rør godt til sukkeret er oppløst. La blandingen koke på svak varme i 15 minutter.

Tilsett vin, og server drikken varm.

For en alkoholfri variant kan vinen erstattes med 5 dl solbærsaft eller husholdningssaft.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag