Oppskrift: Enkel sjokoladekake

Mørk, uimotståelig søtsak

Denne uimotståelige sjokoladekaken tar seg godt ut på kakebordet.

Foto: Tine.no
Sist oppdatert

10 biter

200 g smør

100 g mørk sjokolade

2 egg

1 dl sukker

2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 ss smør

GLASUR:

2 ss kaffepulver

1 ss vann

50 g smør

100 g mørk sjokolade

PYNT:

3 ss finhakket sjokolade eller kakestrøssel

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Rør forsiktig.

Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen.

Deretter har du mel, bakepulver og vaniljesukker litt om gangen. Rør mellom hver gang.

Pensle formen som rommer 1½ liter med smør og ha i røren.

Stek kaken ved 175° i nedre del av ovnen i ca. 40 min. Avkjøl kaken 20 minutter.

Løs opp pulverkaffen i det kokende vannet. Ha i smør og sjokolade, og smelt ved svak varme.

Fordel glasuren over kaken, og dryss over finhakket sjokolade eller kakestrøssel.

 

LES OGSÅ:

Dronningen av Saba

Sjokoladekake med nøtter og krem

Herlig Brownies-variant

Fransk sjokoladekake

Sjokoladedrøm med friske bær

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 20/04 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også