Uimotståelig langpannekake

Mørk sjokoladekake med ananas-saus

Har du prøvd ananas sammen med fyldig sjokolade før? Det er en fantastisk kombinasjon!

FRISK: Ananas-sausen lager en spennende vri på denne mørke, litt kraftige sjokoladekaken. Ekstra godt blir det med pisket kremfløte til.

FRISK: Ananas-sausen lager en spennende vri på denne mørke, litt kraftige sjokoladekaken. Ekstra godt blir det med pisket kremfløte til. Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert

(Lang­pan­ne, 25 x 35 cm)

50 g ka­kao

200 g smør

4 egg

4 dl suk­ker

200 g hve­te­mel

1 ts ba­ke­pul­ver

2 ts va­nil­je­pul­ver

ANA­NAS-SAUS:

½ frisk ana­nas

1 va­nil­je­stang

1 ap­pel­sin, skal­let

3 dl vann

2 dl suk­ker

•Smelt smø­ret og bland med ka­kao. Pisk egg og suk­ker til eg­ge­do­sis.

Hell smør og ka­kao i eg­ge­do­si­sen. Sikt inn det tør­re og bland for­sik­tig til en glatt og fin deig.

Hell rø­ren i en smurt lang­pan­ne og stek ne­derst i ov­nen ved 180° i ca. 20 min.

Del ana­na­sen i små ter­nin­ger. Snitt va­nil­je­stan­gen på langs og skrap ut frø­ene.

Ha alle in­gre­di­en­se­ne i en kje­le og kok opp un­der om­rø­ring. La det små­ko­ke til det blir en tykk saus, ca. 30 mi­n. Av­kjøl.

Ser­ver ka­ken med ana­nas­-saus.

Les også:

Jordbærbløtkake

Rullekake med firkløver

Sjokoladedrøm

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag