Spennende kombinasjon

Marmorkake med appelsinsmak

Serverer du denne sjokoladekaken, vil du garantert vekke begeistring rundt kaffebordet!

DEILIG: Sjokoladesaus smaker godt til denne kaken, og fremhever den gode sjokoladesmaken.

DEILIG: Sjokoladesaus smaker godt til denne kaken, og fremhever den gode sjokoladesmaken. Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert

(Brød­form 1½ li­ter)

75 g smør

2½ dl suk­ker

3 egg

1½ dl lett­melk

4 dl hve­te­mel

1½ ts ba­ke­pul­ver

1 ss re­vet ap­pel­sin­skall

2 ss ka­kao­pul­ver

2 ss va­nil­je­suk­ker

ca. 2 ss melk

Rør smør og suk­ker sam­men så det blir lyst og po­røst. Til­sett eg­ge­ne, ett om gan­gen. Rør godt mel­lom hvert egg.

Bland hve­te­mel med ba­ke­pul­ver og lett­melk vek­sel­vis og bland inn ap­pel­sin­skall. Ta av en tred­je­del av rø­ren og bland inn ka­kao, va­nil­je­suk­ker og melk. Ka­kao­røren skal ha sam­me kon­sis­tens som den lyse rø­ren.

Legg halv­par­ten av den lyse rø­ren i en smurt form, glatt ut rø­ren. Hell over ka­kao­rø­ren og til slutt res­ten av den lyse rø­ren.

Trekk en gaf­fel el­ler skje igjen­nom alle tre lage­ne med røre, fra den ene kort­si­den av for­men til den and­re. Da får du det fine mar­mo­rer­te møns­te­ret.

Stek ka­ken på ne­der­ste ril­le i ste­ke­ov­nen ved 175° i 45–50 min.

Av­kjøl på rist.

Les også:

Sjokoladedrøm

Jordbærbløtkake

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag