Sommerlig på middagsbordet
Makrell i rømmesaus
Dette er en rett som minner de aller fleste om sommer — en virkelig klassiker som aldri går av moten. Hva er vel bedre enn en sprøstekt makrell med rømmesaus og rabarbrasuppe til dessert. Enkelt og fantastisk deilig sommermat!
(4 porsjoner)
3-4 makreller
3 ss hvetemel
2 ts salt
½ ts pepper
smør og olje til bruning
1½ dl vann
3 dl seterrømme
Rens fiskene og skjær av hodene. Tørk fiskene godt og vend dem i en blanding av mel, salt og pepper.
Brun fisken hel på begge sider i smør og olje.
Hell på vann og rømme og la fisken surre i 8-10 min til den gjennomstekt.
Server makrellen i rømmesausen med kokte poteter og agursksalat ved siden av.
Denne saken ble første gang publisert 03/08 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.