Sommerlig på middagsbordet

Makrell i rømmesaus

Dette er en rett som minner de aller fleste om sommer — en virkelig klassiker som aldri går av moten. Hva er vel bedre enn en sprøstekt makrell med rømmesaus og rabarbrasuppe til dessert. Enkelt og fantastisk deilig sommermat!

Makrellen serveres med rømmesaus, kokte poteter og agurksalat.

Makrellen serveres med rømmesaus, kokte poteter og agurksalat. Foto: Foto: Kim Holthe

Publisert

(4 porsjoner)

3-4 makreller

3 ss hvetemel

2 ts salt

½ ts pepper

smør og olje til bruning

1½ dl vann

3 dl seterrømme

Rens fiskene og skjær av hodene. Tørk fiskene godt og vend dem i en blanding av mel, salt og pepper.

Brun fisken hel på begge sider i smør og olje.

Hell på vann og rømme og la fisken surre i 8-10 min til den gjennomstekt.

Server makrellen i rømmesausen med kokte poteter og agursksalat ved siden av.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag