Lun pestopai

En god og lettvint pai.

Lun pestopai.
Lun pestopai. Foto: Foto: Otto Prestmo
Sist oppdatert

(4-6 porsjoner)

3½ dl hvetemel

60 g smør

1½ dl kesam

½ ts salt

2 ss vann

Eller:

1 stk. ferdig paideig

FYLL:

1 potte basilikum

3 egg

1½ dl kesam

1 dl matfløte

150 g Norvegia, Jarlsberg eller annen gulost

1 ts salt

¼ ts pepper

2 hvitløkbåter

1 dl pinjekjerner

Bland alt til deigen i en kjøkkenmaskin og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca. 30 min.

Kjevle deigen ut til den passer til en paiform som er 24-26 cm i diameter, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen ved 200° i ca. 10 min. (Ønsker du en enkel variant, kan du bruke ferdig paideig.) Dekk paiformen med deigen, trykk den opp langs kanten av formen. Prikk med gaffel og sett kjølig minst 15 min.

Hakk basilikum grovt. Visp sammen egg, kesam, fløte, revet gulost, salt, pepper, hvitløk og basilikum.

Lager du bunnen selv, heller du fyllet i det forstekte paiskallet, eller du heller fyllet i formen med den ferdige ustekte paideigen.

Strø over pinjekjernene.

Stek paien midt i ovnen ved 200° i ca. 30 min.

Server den varm eller lun, gjerne med en grønn salat til.

Denne saken ble første gang publisert 07/06 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også