Raskt og godt til middag
Lun blomkålsalat
Her har du en mettende salat med kokte grønnsaker, ost og skinke. En delikat salsa setter en ekstra spiss på smaken.
4 porsjoner
1 blomkålhode
1 eske sukkererter
reddiker
4 gulrøtter
2 ss smør
600 g røkt skinke eller rester av annet kjøtt
100 g ridderost
Salsa:
4 tomater
1 sjalottløk
1 nektarin
1 lime
2 ss olje
1 ss sukker
2 ss persille
salt og pepper
Del gulrøttene i staver. Del blomkålen i mindre buketter. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Ha i sukkerertene det siste kokeminuttet. Hell av vannet og vend inn en liten smørklatt.
Del reddiker i skiver, skinken og osten i terninger. Del tomatene i to og fjern frøhuset. Finhakk tomatkjøttet, nektarinen og sjalottløken. Hell over olivenolje, finhakket persille, saft og skall fra en lime og sukker. Bland godt.
Anrett de kokte grønnsakene, skinke og ost på et fat. Hell salsaen over like før servering.
Server med godt brød.
Denne saken ble første gang publisert 23/10 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.