Luksusvarianten blant eplekaker!

Høstens lekreste eplekake

Prøv denne fantastiske eplekaken med nøtter og krem.

FESTKAKE: Denne eplekaken passer både til hverdag og fest!
FESTKAKE: Denne eplekaken passer både til hverdag og fest! Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
BILAG: Gled deg til Hjemmet uke 37. Da får du et herlig eplekakebilag, full av deilige oppskrifter, som disse lettbakte eplerosene.
BILAG: Gled deg til Hjemmet uke 37. Da får du et herlig eplekakebilag, full av deilige oppskrifter, som disse lettbakte eplerosene. Foto: Svein Brimi

(Springform, 22 cm i diameter)

250 g hasselnøtter

2½ dl melis eller sukker

4 egg

2½ dl eplemos

2½ dl fløte

1 ss sukker

½ dl madeira

100 g kokesjokolade

sjokoladesaus, ferdigkjøpt (kan sløyfes)

EPLEMOS:

1 kg epler

1½ dl vann

3 dl sukker

Mal hasselnøttene i en kjøkkenmaskin.

Pisk egg og melis til lett eggedosis. Bland inn nøttene. Kjør alt sammen til en røre.

Hell røren i en smurt kakeform og stek ved 150˚ i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken.

Dynk kaken med madeira.

Eplemos: Del eplene i biter og ha i en kjele med vann. Gi eplene et kraftig oppkok under lokk. Skru ned varmen og rør til eplebitene er møre. Dryss i sukker og rør til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl.

Bre over eplemos. Pisk fløten stiv med sukker og fordel over kaken.

Grovhakk en plate kokesjokolade og dryss over til slutt.

For ekstra sjokoladesmak, ha over litt sjokoladesaus.

Les også:

Sjokoladedrøm

Jordbærbløtkake

Nøtterull med plommer

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 30/08 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også