Luksus-rösti
Denne röstivarianten er sprø og lekker med et lite dryss parmesan.
(4 porsjoner)
½ kg poteter
1 ss smør eller margarin
2 ss olivenolje
5 sjalottløk
100 g bacon
1 dl matfløte
2 ss hakket kruspersille
2 ss nyrevet parmesan
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
Kok potetene 5-10 min slik at de blir litt møre. Riv potetene på rivjern. Brun smøret sammen med olivenolje i stekepannen og ha i finhakket sjalottløk og bacon skåret i småbiter. La det steke i noen minutter før du tilsetter potetmassen, fløte, kruspersille og revet parmesan. Strø på salt og pepper. Bland godt og la röstien steke i ca. 10 minutter på middels varme. Bruk et stort lokk til å snuröstien. La den stekevidere et par min.
Serveres med dryss av parmesan og friske urter.
Denne saken ble første gang publisert 28/08 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.