Lett og mett med restemat

Rester etter jule- og nyttårsfeiringen blir ny festmat i hverdagen!

Foto: Anders Martinsen

Publisert Oppdatert

Røkelakspai



(4 porsjoner)

1 NÅ paibunn

FYLL:


2 dl lettrømme
3 egg
1 ts pepperrot på tube
½ ts sitronsaft
salt og pepper
200 g hvitost, revet
200 g røkelaks,
skåret i biter
2 ss dill
3 vårløk

Kle en smurt paiform med den ferdige deigen. Prikk bunnen med en gaffel og sett den kjølig mens du lager fyllet. Rør sammen egg, rømme, ost, pepperrot, sitronsaft og krydder. Del laksen i små biter. Finhakk dill og vårløk. Ha laks, vårløk og dill i paiskallet. Hell over eggeblandingen og stek paien midt i oven ved 200?° i ca. 30 min. Server en frisk salat til.

 

(Saken fortsetter under bildet)

HJE1201restematKalkunsalat468.jpg

Rester igjen fra nyttårskalkunen? Prøv denne smakfulle salaten!

 

Kalkunsalat


(4 porsjoner)

rester av stekt kalkun
frisk salat, f.eks. hjertesalat og endivsalat
friske fiken, epler eller druer
50 g valnøtter
150 g blåmuggost eller andre osterester
1 ss balsamicoeddik
3 ss olivenolje
salt og kvernet pepper
Skjær eller riv kalkunkjøttet i jevne biter og grovhakk nøttene. Del druene i to og smuldre osten i små biter. Visp sammen eddik og olje og smak til med salt og pepper. Dander en lekker salat på et passende serveringsfat og drypp over dressingen. Har du brødrester, kan de ternes opp og stekes sprø i smør i en stekepanne. Server brødkrutongene ved siden av salaten.

 

FLERE OPPSKRIFTER:

I Hjemmet nr. 1/2012 finner du smarte restetips og i alt syv fristende oppskrifter.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag