Lett og mett av julens restemat

Gjør en velsmakende opprydning blant julerestene. De fleste oppskritene kan med enkle grep gjøres litt lettere - hvi nyttårsforsettene dine innebærer en slankere linje...

En fin måte å bruke opp rester av julematen er å ha dem i fyllet til en pai. Denne har vi gjort en tacovri på!

En fin måte å bruke opp rester av julematen er å ha dem i fyllet til en pai. Denne har vi gjort en tacovri på! Foto: Tove Hertzberg

Publisert Oppdatert

Her får du en liten smakebit i form av oppskriften på en lekker tacopai. I Hjemmet nr. 2, som er i salg fra mandag 6. januar, får du flere fristende oppskrifter.

 

TACOPAI



(4-6 porsjoner) 14hj2MatsiderFaksimile.JPG

1 ferdig paideig
FYLL:
200-300 g rester av kalkun, stek eller annet kjøtt/kjøttdeig
1 løk
1 paprika
1 liten boks mais
1 ss smør
1 pose taco-krydder
1 dl vann
3 egg
1 dl melk
2 dl kesam, gjerne mager
1 dl revet ost, gjerne rester

 

TILBEHØR:


kesam/rømme
agurk i staver
tacosaus eller salsa

 

¿Trill deigen ut og dekk en paiform, 24 cm i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kjølig i minst 30 min. Skjær kjøtt i små biter. Har du ikke rester kan du bruke kjøtt fra ferdig grillet kylling, steke 2 kyllingfileter eller bruke kjøttdeig. Hakk løken fint og stek den i litt smør sammen med renset og hakket paprika. Tilsett tacokrydder og vann, la det koke på svak varme ca. 5 min. Tilsett kjøttbitene, bland godt og legg det i paiskallet sammen med maisen. Visp sammen egg, melk og kesam og hell det i paiskallet. Strø over ost.
Stek midt i ovnen ved 200°, ca. 35 min til alt er stivnet og osten har fått fin farge.
Server paien med agurkstaver, kesam og salsa.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag