(Rund form ca. 22 cm i dia­me­ter)

3 eg­ge­hvi­ter

150 g suk­ker

150 g mand­ler

3 eg­ge­plom­mer

1 dl suk­ker

3 dl flø­te

2 dob­le Daim

SJO­KO­LA­DE­TREKK:

1 pl. ko­ke­sjo­ko­la­de

1 dl flø­te

Eg­ge­hvi­ter og suk­ker pis­kes stivt. Fin­hakk mand­ler og bland for­­siktig inn i de sti­ve eg­ge­hvi­te­ne.

Hell rø­ren i en smurt form og stek ved 175° i ca. 40 min. Av­kjøl bun­nen litt.

Pisk eg­ge­plom­mer og suk­ker til eg­ge­do­sis. Pisk flø­ten til krem og bland sam­men med eg­ge­­do­sisen. Fin­hakk Daim og bland for­sik­tig inn i kre­men. For­del kre­men over bun­nen og sett i fry­se­ren til den stiv­ner, gjer­ne over nat­ten.

Sjo­ko­la­de­trekk: Smelt ko­ke­sjo­ko­la­de, til­sett flø­te og kok opp.

La det små­ko­ke un­der om­rø­ring i noen mi­nut­ter til sau­sen tyk­ner litt. Av­kjøl noe og hell sau­sen over ka­ken rett før ser­ve­ring.

Pynt med for eks­em­pel brin­ge­bær og litt hak­ket Daim.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!