Kyllingklubber marinert i lønnesirup

Med stoppeklokka i hånda og medaljer i sikte kan det være godt med noe å styrke seg på i disse OL-tider. Disse nydelige kyllingklubbene er tilberedt med en av de mest erkecanadiske ingrediensene som finnes.

Lønnesirupsmarinerte kyllingklubber er enkel og god OL-mat.
Lønnesirupsmarinerte kyllingklubber er enkel og god OL-mat. Foto: Mari Svenningsen
Sist oppdatert

Flere oppskrifter

I Hjemmet nummer 7 finner du også en rekke andre deilige oppskrifter på OL-snacks med canadiske ingredienser.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Mette Sundsbø hos TINE.

4 porsjoner

1 kg kyllingklubber

1 dl lønnesirup

½ dl chilisaus

1 liten løk

2 ss eplesidereddik

1 ss sennep

1 ts worcestershiresaus

DIPP MED INGEFÆR:

1 beger lettrømme

Revet frisk ingefær

¼ ts salt

1/8 ts pepper

¿Finhakk løken og skjær noen snitt i kjøttet på kyllingklubbene.

Bland lønnesirup, chilisaus, hakket løk, eddik, sennep og worcestershiresaus i tett plastpose. Legg kyllingklubbene i, rist slik at marinaden dekker kyllingkubbene. La de ligge i marinaden i kjøleskapet i minst fire timer.

Legg klubbene i en ildfast form. Stek kyllingklubbene i ovnen på 200° i ca. 45 min. Pensle gjerne med resten av marinaden i løpet av steketiden.

Bland alt til dippen. La den stå og trekke minst ½ time før servering, da kommer smaken bedre frem.

Server kyllingklubbene nystekte med dipp og grønnsakstaver.

Denne saken ble første gang publisert 15/02 2010, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også