Smakfull og frisk salat

Kylling- og chèvresalat med bacon

Her har du en frisk kyllingsalat, der bacon og gratinert chèvre setter herlig spiss på smaken. Må prøves!

Sommer er salattid!  Fråts i gode råvarer og smaksett med gratinert chèvre og kyllingfilet.
Sommer er salattid! Fråts i gode råvarer og smaksett med gratinert chèvre og kyllingfilet. Foto: Foto: Synnøve Dreyer
Sist oppdatert

4 porsjoner

100 g bacon

2 kyllingfileter

1 hode frisésalat

1-2 hoder hjertesalat

eller sikorisalat

10-12 cherrytomater

(røde eller gule)

2-3 skiver daggammelt brød

ca. 50 g chèvre

DRESSING:

3 ss rødvinseddik

6-7 ss olivenolje

salt

pepper

Stek baconskivene og la dem renne av på kjøkkenpapir. Stek kyllingfiletene i baconfettet og krydre med salt og pepper. La dem få hvile litt før de skjæres i skiver.

Vask og tørk salaten og riv den grovt. Legg den utover på et stort fat sammen med tomatene.

Legg biter av chèvre på brødbitene, drypp over litt olivenolje og stek dem under grillelementet til de begynner å smelte og får en fin farge.

Rist sammen eddik, olje, salt og pepper.

Anrett bacon, kylling og brød med ost på salaten og drypp over dressingen.

Server straks.

Denne saken ble første gang publisert 12/06 2009, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også