Mager middag

Krydret svinegryte

Gode vintergryter varmer kropp og sjel. Denne middagen setter farge på hverdagen.

SMAKSRIK: Denne deilige svinegryten er rask å lage og er veldig populær hjemme hos Hjemmets matspaltist, Anita Bakker.
SMAKSRIK: Denne deilige svinegryten er rask å lage og er veldig populær hjemme hos Hjemmets matspaltist, Anita Bakker. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

­­­(4 por­sjo­ner)

500 g svi­ne­kjøtt

salt

pep­per

2 ss olje

1 løk i bå­ter

2 båt hak­ket hvit­løk

½ ss olje

1 ss pap­ri­ka­pul­ver

1 ss rød kar­ri­pas­ta

2 dl vann + bul­jong­ter­ning

½ ts suk­ker

2 ss soya­saus

1 ss bal­sa­mi­co

2 pap­ri­ka i bi­ter (rød el­ler grønn)

200 g fi­ber­ris

Del kjøt­tet i bi­ter og dryss over salt og pep­per.

Ha olje i en varm gry­te. Fres løk og hvit­løk til det er blankt. Til­sett pap­ri­ka­pul­ver og kar­ri­pas­ta og fres vi­de­re i 1–2 min. Rør godt så det ikke svir seg. Til­sett kjøt­tet og rør til kjøt­tet har skif­tet far­ge, rør hele ti­den så det ikke bren­ner seg. Til­sett vann, suk­ker, soya­saus og bal­sa­mi­co. Kok opp og la det små­ko­ke i ca. 10 min. Blir sau­sen for tynn, til­set­ter du mai­sen­na rørt ut i litt vann. Start med ½ ts mai­sen­na.

Del pap­ri­ka i pas­se bi­ter og til­sett i gry­ten de sis­te mi­nut­te­ne. Ser­ver den­ne dei­li­ge gry­ten med kokt ris.

Les også:

Klassiske Dronningen av Saba

Hvetekransen du baker i en fei

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 03/02 2017, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også