Scones med clotted cream

Kos på engelsk manér

Clotted cream er fast følge med scones og syltetøy når du skal servere "afternoon tea".

Har du nybakte scones i hus, prøv å nyte dem på engelsk manér, med syltetøy og clotted cream.

Har du nybakte scones i hus, prøv å nyte dem på engelsk manér, med syltetøy og clotted cream. Foto: Foto: Lars Lindberg

Publisert Oppdatert

Clotted cream er fast følge med scones og syltetøy når du skal servere "afternoon tea" på ekte engelsk vis. Det går jo bra å bruke pisket kremfløte også, men prøv å lage din egen clotted cream, det er enklere enn du tror - om enn litt tidkrevende. Det flotte Wedgewood-serviset passet perfekt til testunden, og sammen med scones, syltetøy og en dash clotted cream ble vi øyeblikkelig hensatt til engelsk tea time-stemning.

Slik lager du clotted cream:

Dette er tykk fløte skummet av helmelk som er brakt til kokepunktet. Hell melken i en kasserolle som får stå i ca. 12 timer. Dette får fløten til å samle seg på overflaten. Varm forsiktig opp, men la det ikke koke. Overflaten vil snerke seg. Hold melken rett under kokepunktet i ca. én time.

Sett kjølig over natten. Da kan du bruke skje til å øse opp din egen "clotted cream", som ligger på overflaten. Nydelig!

Les også: Slik lager du scones

Les også: Slik lager du perfekt te

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag