Kongereporterens favorittkake!
En saftig sjokolademarengskake med valnøtter!
Sjokolademarengskake med valnøtter
(12 biter)
65 g smør
125 g farin
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
5 ss fløte (melk går like bra)
100 g valnøttkjerner, hakkede
MARENGS:
4 eggehviter
180 g sukker
FYLL OG GLASUR
200 g sukker
75 g kakaopulver
1¼ dl kremfløte (melk går like bra)
160 g smør (helst uten salt)
2 ss rom/noen dråper rom-essens
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommene, en av gangen og rør godt mellom hver gang. Sikt inn mel og bakepulver. Tilsett fløten.
Deigen skal være smøreaktig. Pisk deretter stiv marengs. Fordel deigen i to former på 22 cm.
Kaken må stekes i to omganger fordi stekeovnen ikke har plass til to former samtidig. Fordel nøttene og smør den stivpiskede marengsen over. Stek kakene ved 150° i 50 min.
Bland alt fyllet i en kjele og la det koke forsiktig til det blir tykt. Rør godt. Avkjøl og hell i rommen. Bre over kaken.
Denne kaken er Hjemmets hoffreporter Monica Aafløy Hansens favoritt, hun har bakt denne kaken gjennom 30 år, og den er alltid en suksess! Har du også lyst til å dele din favorittkake med Hjemmets lesere? Da kan du bli med i vår kakekonkurranse og vinne en rekke flotte premier. Førstepremien er et reisegavekort til en verdi av kr 20000! Innsendingsfrist: 17. februar 2014.
Denne saken ble første gang publisert 03/02 2014, og sist oppdatert 03/05 2017.