Nydelig gjærbakst

Klippekrans med makronfyll

Klipp deg en kringle og overrask gjestene dine med ekstra saftig bakst.

LEKKER: En dekorativ og nybakt klippekrans gjør seg virkelig på kakefatet.

LEKKER: En dekorativ og nybakt klippekrans gjør seg virkelig på kakefatet. Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert
EKSTRA MANGE OPPSKRIFTER: I Hjemmet uke 2 får du 14 fantastiske gjærbakstoppskrifter, blant annet denne fristende bollekaken med blåbær.

EKSTRA MANGE OPPSKRIFTER: I Hjemmet uke 2 får du 14 fantastiske gjærbakstoppskrifter, blant annet denne fristende bollekaken med blåbær. Foto: Svein Brimi

(1 krans)

 

25 g gjær

100 g smør

3½ dl melk

1 dl suk­ker

1 ts malt kar­de­mom­me

Ca. 500 g hve­te­mel

FYLL:

1 pose mak­ron­fyll

Smuld­re gjæ­ren i bake­bol­len. Smelt smø­ret og hell i mel­ken. La blan­din­gen bli lun­ken og hell den over gjæ­ren. Rør til gjæ­ren er opp­løst. Ha i suk­ker, kar­de­mom­me og så mye mel at dei­gen slip­per bol­len og blir glatt og smi­dig. La dei­gen heve un­der plast på lunt sted til dob­bel stør­rel­se, ca. 30 min.

Ha dei­gen på bake­bor­det og elt den lett. Kjev­le den til et rek­tan­gel som må­ler ca. 20 x 40 cm. Rør sam­men mak­ron­fyl­let et­ter an­vis­ning på po­sen og for­del mak­ron­fyl­let over, men ikke helt ut til kan­te­ne. Rull dei­gen fast sam­men fra lang­si­den. Legg den over på en ba­ke­pa­pir­kledd ste­ke­pla­te, med skjø­ten ned. Form «pøl­sen» til en sir­kel. Klipp ca. 1 cm tyk­ke bi­ter, nes­ten gjen­nom «pøl­sa», brett til­ba­ke vek­sel­vis til høy­re og venst­re. Hev kring­len på et lunt sted i ca. 20 min. 

Pens­le med sam­men­vis­pet egg og stek midt i ovn ved 200° i ca. 15 min. Av­kjøl kring­len på rist. Ha even­tu­elt på litt me­lis­gla­sur før ser­ve­ring.

Tips: Begynn bakingen med litt for lite mel enn for mye. Tilpass heller melmengden underveis.

Les også:

Rullekake med firkløver

Hvetekransen du baker i en fei

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning