Klassisk ostekake

Prøv denne klassiske ostekaken, som er en av oppskriftene fra det store ostekakebilaget i Hjemmet nr. 9.

Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Sammen med Hjemmet nr. 9 får du et stort ostekakebilag. Der finner du oppskriften på hele 16 ulike ostekaker. I tillegg får du alle de små praktiske rådene og tipsene som gjør bakingen til en lek, og at du alltid lykkes!

Her får du en liten smakebit fra vårt store ostekakebilag, i form av oppskriften på en klassisk ostekake med rømmelokk. Lykke til!

 

Klassisk ostekake


Ca. 10-12 biter

 

BUNN:
140 g Digestive kjeks eller Kornmokjeks
2 ss sukker
½ ts malt kanel
100 g smør

 

FYLL:
700 g kremost naturell
150 g sukker
1 vaniljestang
½ ts vaniljesukker
3 ss sitronsaft
4 egg

 

RØMMELOKK:
5 dl lettrømme
7 ss sukker
1 vaniljestang

 

Kjør kjeks, kanel og sukker sammen i en food processor. Bland inn smeltet smør. Trykk ut kjeksmassen i bunnen av en 24 cm kakeform og stekes i ovn på 175° i 10 min. Avkjøl bunnen.
Bland kremost, sukker, vaniljesukker, vaniljestangfrø og sitronsaft i en food processor. Tilsett deretter ett egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel ostemassen på bunnen.
Stek kaken i ovn på 120° i 45-60 min, avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (skjelver litt).
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en spiss kniv. Bland dem med kald rømme og sukker. Fordele rømmen på kaken og stek videre i 3-5 min.
Avkjøl kaken helt før servering.
Pyntes eller serveres med friske bær eller en bærsaus til.

 

TIPS!

Lettvint måte å knuse kjeks: Legg alle kjeksene inn i en plastpose og rull over med et kjevle, slik at kjeksen knuses og blir helt finmalt.

Denne saken ble første gang publisert 28/02 2012, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også