Kjøttpudding med cheddar og kajenne

Kjøttpudding går fort å lage, og det fine er at du kan selv velge smakstilsetning. Her har vi tilsatt cheddarost og kajennepepper, som gir kjøttpuddingen et kraftig smaksløft.

Denne kjøttpuddingen redder enhver søndag.
Denne kjøttpuddingen redder enhver søndag. Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

4 porsjoner

500 g kjøttfarse eller kjøttdeig

3 egg

100 g cheddarost

1 ts kajennepepper

2 ss Worcestershire sauce

1 god neve friske urter

TOMATSAUS:

6 tomater

litt smør

½ hakket løk

salt

pepper

litt sukker

finhakkede friske urter

Riv osten, ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland godt. Ha farsen i en smurt liten brødform. Bak i stekeovnen i 1 time på 200°.

Snitt tomatene i skinnet, ha dem i kokende vann til skinnet løsner. Dra av skinnet og hakk tomatene. Ha litt smør i en kjele sammen med litt hakket løk. La det surre litt før tomatene has i. Smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker. Bruk en stavmikser for å få sausen glatt. Tilsett finhakkede urter etter eget valg like før servering.

Server kjøttpuddingen med hjemmelagd tomatsaus, en frisk grønn salat og poteter - gjerne ovnsbakte.

Denne saken ble første gang publisert 21/04 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også