Kjøttmølje

Høsten er tid for lam! Her har du en variant fra Nord-Norge, kjøttmølje. Server med flatbrød som du dypper i kraften.

Kjøttmølje er tradisjonskost fra Nord-Norge. En superenkel rett å lage og veldig godt!

Kjøttmølje er tradisjonskost fra Nord-Norge. En superenkel rett å lage og veldig godt! Foto: Synnøve Dreyer

Publisert Oppdatert

(4 porsjoner)

1 kg grytekjøtt av lam

1 kg potet

500 g kålrot

500 g gulrot

ca. 1½ l vann

2 ts salt

1 ts pepper

Del kjøttet i passe store stykker, ca. 3x4 cm.

Del grønnsakene i passe store biter, ca. 2x2 cm.

Ha kjøtt og grønnsaker i en kjele. Hell på vann til det dekker og kok til kjøttet er passe mørt, ca. 45 min. (Husk at kjøttet skal trekke rett under kokepunktet, ikke fosskoke!) Smak til med salt og pepper.

Server kjøttmølja rykende varm i store, dype tallerkener med flatbrød ved siden av. Bløt flatbrødet i møljekraften.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag