Fristende og lettvint

Kamskjell, blomkål-crème og hakkede egg

Prøv denne nydelige kamskjellretten til kveldskosen.

Lettvint og god kveldskos.
Lettvint og god kveldskos. Foto: Foto: Bengt Wilson/frukt.no
Sist oppdatert

4 porsjoner

8 kamskjell

½ ss rapsolje

½ ts maldonsalt

½ ts malt hvit pepper

200 g rå blomkål

½ båt hvitløk

4 ss kremfløte

salt og hvit pepper

1 ss soyasaus

6 egg

8 salatblader

2 ss gressløk

Hardkok eggene. Avkjøl og skrell dem. Grovhakk både hvite og plomme. Kok blomkål og hvitløk myke i vann. La dem renne godt av. Kjør det i en food processor med fløte til en glatt røre. Smak til med salt og pepper.

Pensle kamskjell med olje, varm opp en grillpanne. Salt og pepre skjellene og grill dem et par minutter på hver side.

Fordel varm blomkål-crème på 4 tallerkener. Hell litt soyasaus rundt. Fordel hakket egg over. Pynt med salatblader, legg på kamskjell og dryss gressløk over til slutt.

Denne saken ble første gang publisert 05/02 2010, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også