Kald tomatsuppe med urtestenger

På riktig varme sommerdager er kanskje ikke appetitten så stor. Da er denne suppen midt i blinken, kjapp å lage og leskende kald.

Kald tomatsuppe med urtestenger.
Kald tomatsuppe med urtestenger. Foto: Marit Kvaale
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

½ agurk

1 gul paprika

1 rød chili

2 hvitløkfedd

1 liten rødløk

1 l tomatjuice

3 ss olivenolje

saften av 1 lime

salt og pepper

URTESTENGER:

½ formloff

3 ss urtesmør eller persillesmør

* Rens og grovhakk grønnsakene. Legg dem i en food processor og hell på tomatjuice. Kjør til alt er lett blandet sammen

Tilsett olivenolje, limesaft og litt salt og pepper. Kjør et par korte sekunder slik at alt får blandet seg godt. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig. Sett suppen til avkjøling.

Urtestenger: Skjær skorpen av loffen på alle fire sider og del den i skiver på langs. Smør hver langskive med urtesmør. Del skivene i lange stenger og legg dem på en stekeplate. Stekes ved 250° i ca. 8 min på øverste rille til smøret har smeltet og brødet er sprøtt. Alternativt kan brødskivene ristes i stekepannen til smøret har smeltet og brødet har fått en gyllen farge.

Ha suppen i glass eller skåler og server urtestengene som tilbehør.

Denne saken ble første gang publisert 07/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også