Julepostei

By på hjemmelaget leverpostei til julefrokosten!

Foto: Anders Martinsen

Publisert Oppdatert

(3 små former eller 1½ l)

500 g lever


250 g spekk


½ løk


2-3 ansjosfileter


1-2 ss ansjoslake


1 dl hvetemel


2 egg


2 dl fløte


2 ts salt


½ ts pepper


½ ts malt ingefær


1 ts knust timian


aspik til glasering



Rens og skjær lever i store terninger, spekk skjæres i små terninger. Forvell leveren og spekket i kokende vann i ca. 3 min. Mal lever og spekk minst en gang sammen med løk og ansjos. Eller kjør alt sammen i en hurtigmikser eller food processor. Bland inn resten av ingrediensene.
Smør en form som rommer ca. 1,5 liter. Hell røren i formen. Stek i ovn ved 175° i vannbad ca. 1 time. Kontroller om posteien er stekt med et steketermometer, det skal vise 76° i kjernen.
La posteien bli kald i formen, pynt med f.eks. oliven og sylteagurk. Glaseres med avkjølt, nesten stivnet aspik. Settes kjølig til aspiken har stivnet.
Hvis posteien fryses bør du vente med glaseringen til den skal brukes.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag