Varmende suppe i høstkulden

Italiensk bønnesuppe

Finn frem suppekjelen og lag noe godt i den kalde og mørke høstkvelden. Denne italienske bønnesuppen med kylling og pest er herlig på smak og tar deg med til sørligere breddegrader.

Det finnes ikke noe hyggeligere 
enn å samle gode venner rundt en duftende suppegryte. Den italienske bønnesuppen smaker nydelig i høstkvelden.

Det finnes ikke noe hyggeligere  enn å samle gode venner rundt en duftende suppegryte. Den italienske bønnesuppen smaker nydelig i høstkvelden. Foto: Foto: Anders Martinsen

Publisert Oppdatert

4 porsjoner

3 kyllingfileter

1 boks hvite bønner

1 stor løk

3 hvitløkfedd

2 gulrøtter

4 stilker selleri

3 ss olivenolje

1 ts karri

1 boks tomater

1 l vann

3 hønsebuljongterninger

4 ss pesto

50 g parmesan

Skjær løk, gulrøtter og selleri i små biter og fres det blankt i olje tilsatt finhakket hvitløk.

Skjær kyllingkjøttet i biter og stek det raskt i olje tilsatt karri. Kok ut pannen med vannet tilsatt buljongterningene. Ha alt i en kjele og smak godt til med salt og pepper. La suppen koke til gulrøttene er knapt møre.

Server suppen rykende varm med god pesto, rikelig med revet parmesan og godt brød til.

Godt brød setter prikken over i-en ved et godt suppemåltid. Det kan lønne seg å velge et brød uten for mange smakstilsetninger, som for eksempel dette landbrødet bakt på rug og durumhvete.

Godt brød setter prikken over i-en ved et godt suppemåltid. Det kan lønne seg å velge et brød uten for mange smakstilsetninger, som for eksempel dette landbrødet bakt på rug og durumhvete. Foto: Foto: Anders Martinsen

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag