Varmende suppe i høstkulden
Italiensk bønnesuppe
Finn frem suppekjelen og lag noe godt i den kalde og mørke høstkvelden. Denne italienske bønnesuppen med kylling og pest er herlig på smak og tar deg med til sørligere breddegrader.
4 porsjoner
3 kyllingfileter
1 boks hvite bønner
1 stor løk
3 hvitløkfedd
2 gulrøtter
4 stilker selleri
3 ss olivenolje
1 ts karri
1 boks tomater
1 l vann
3 hønsebuljongterninger
4 ss pesto
50 g parmesan
Skjær løk, gulrøtter og selleri i små biter og fres det blankt i olje tilsatt finhakket hvitløk.
Skjær kyllingkjøttet i biter og stek det raskt i olje tilsatt karri. Kok ut pannen med vannet tilsatt buljongterningene. Ha alt i en kjele og smak godt til med salt og pepper. La suppen koke til gulrøttene er knapt møre.
Server suppen rykende varm med god pesto, rikelig med revet parmesan og godt brød til.
Denne saken ble første gang publisert 30/10 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.