Ingrid Espelids eplekake

Kokkedronningens eplekake er en smaksvinner. Server den varm med vispet krem, og høstkvelden blir med ett lunere.

Ingrid Espelids eplekake  er en klassisk variant som  ingen kan motstå!
Ingrid Espelids eplekake  er en klassisk variant som ingen kan motstå! Foto: Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

12 biter

125 g smør

125 g hvetemel

125 g sukker

1 ts bakepulver

2 egg

3 store epler

10 mandler

2 ss sukker

2 ts kanel

La smøret bli mykt i romtemperatur. Bland smøret med mel, bakepulver og sukker i en kjøkkenmaskin. Rør i sammenvispede egg. Hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter, og jevn det godt utover.

Skrell eplene og del dem i båter. Legg båtene tett i tett oppå kaken. Snitt mandlene på langs og dryss dem over kaken. Dryss til slutt over litt sukker og kanel.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200° i 30-40 min. Kjenn etter med en kakepinne om kaken er gjennomstekt.

Server kaken lunken med vispet krem til.

Denne saken ble første gang publisert 13/09 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også