Ingrid Espelids eplekake
Kokkedronningens eplekake er en smaksvinner. Server den varm med vispet krem, og høstkvelden blir med ett lunere.
12 biter
125 g smør
125 g hvetemel
125 g sukker
1 ts bakepulver
2 egg
3 store epler
10 mandler
2 ss sukker
2 ts kanel
La smøret bli mykt i romtemperatur. Bland smøret med mel, bakepulver og sukker i en kjøkkenmaskin. Rør i sammenvispede egg. Hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter, og jevn det godt utover.
Skrell eplene og del dem i båter. Legg båtene tett i tett oppå kaken. Snitt mandlene på langs og dryss dem over kaken. Dryss til slutt over litt sukker og kanel.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200° i 30-40 min. Kjenn etter med en kakepinne om kaken er gjennomstekt.
Server kaken lunken med vispet krem til.
Denne saken ble første gang publisert 13/09 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.