Herlige kaker med solmodne bær

Nyt høstens friske bær i form av deilige kaker!

Foto: Anders Martinsen

Publisert Oppdatert

Festkake


(18 biter)

1 sukkerbrød, 24 cm
1 sukkerbrød 20 cm
2 dl fruktjuice til dynking
1 glass bringebærsyltetøy
100 g mørk sjokolade
1 l kremfløte
4 ss melis
600 g friske bringebær og rips
1 eggehvite
4 ss sukker
¿Bruk ferdige sukkerbrødbunner, eller bak egne. Benytter du ferdigkjøpte bunner, skjæres den ene til med en radius på 20 cm.
Del bunnen i flere lag, dynk hvert lag med fruktjuice.
Visp kremfløten med melis til en passe stiv krem. Ta av ca. ? og bland inn halvparten av bringebærsyltetøyet og revet sjokolade.
Legg en av de største bunnen på et egnet fat. Stryk på et tynt lag med syltetøy og et tynt lag med bringebærkrem. Fortsett slik til alle kakebunnene er lagt på hverandre.
Dekk kaken med resten av kremen.
Pynt kaken med friske bær. Dypp om ønskelig ripsen i eggehvite og dypp de deretter i sukker.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag