KAKEBILAG: I Hjemmet uke 29 følger et ostekakebilag med på kjøpet med 12 fristende ostekaker. Her vil du garantert finne ostekaker med ny vri som du kan prøve ut, eller hvorfor ikke bake klassikerne, som denne amerikanske ostekaken. © Svein Brimi

(Paiform med løs bunn ca. 20 cm i diameter, eller en avlang paiform 26 x 16 cm)

1 frisk ananas

1 dl lys sirup

1 dl sukker

1 ss sitronsaft

225 g kjeks, etter ønske

100 g smør

OSTEFYLL:

4 pl. gelatin

250 g kremost naturell

1½ dl sukker

1 ss vaniljesukker

2½ dl yoghurt naturell 

2 dl crème fraîche

Skrell ananasen og skjær bort den grove biten i midten. Del ananaskjøttet i små biter. Varm sirup, sukker og sitronsaft i en gryte under omrøring. Legg i ananasbitene når sukkeret har løst seg opp og la det koke i 3 min. under omrøring. Kok videre i 10 min. til ananasen er blitt myk. Avkjøl.

Knus kjeksen i en hurtig­mikser og bland inn smeltet smør. Ha kjeksblandingen i en paiform og klem den godt sammen til en jevn kakebunn, klem også kjeksen opp over kantene i formen. Stek paibunnen nederst i ovnen ved 175° i ca. 15 min. Avkjøl.

Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke.  

Visp sammen kremost, sukker, vaniljesukker og yoghurt til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i ¼ dl kokende vann til gelatinen løses opp. Hell gelatinen i ostekremen og bland godt.

Ta opp avkjølte ananas­biter fra sirupen og bland bitene inn i ostekremen. Fordel ostekremen over paiskallet og sett kjølig i ca. 4 timer. Visp crème fraîche til krem. Bre den over ostekaken og fordel resten av ananassirupen over.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!