Helgekosen er sikret!

Ostekake med rom og karamellsaus

Rom og rosiner er en uslåelig kombinasjon. Topp det hele med karamellsaus, og du har en vinner!

Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

(10 biter)

4 ss rom, ev. vann

70 g rosiner

BUNN:

170 g Kornmokjeks

100 g smør

FYLL:

500 g kremost naturell

2 dl crème fraîche

1 ts maisenna

1 ts vaniljesukker

4 ss sukker

2 egg

GLASUR:

3–4 ss karamellsaus på flaske

Legg rosinene i rom eller lunkent vann. Bruker du vann, lar du rosinene renne godt av før rosinene blandes i.

Kjør smeltet smør og kjeks i en food processor. Trykk kjeksmassen ut i en smurt springform 24 cm i diameter. La bunnen stå kaldt mens fyllet lages.

Rør sammen kremost, crème fraîche, rosiner med laken, maisenna, sukker og vaniljesukker. Tilsett ett egg av gangen og rør godt.

Fyll massen over kjeks­bunnen og stek kaken midt i ovnen ved 180° i 50–55 min. Kaken skal være litt skjelven i midten. Avkjøl kaken i minst 3 timer, helst over natten.

Like før servering pensles kaken med ferdig karamellsaus fra flaske. Server kaken med vispet krem til.

Les også:

Sjokoladedrøm

Jordbærbløtkake

Nøtterull med plommer

 

 

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 03/02 2017, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også