Lettvint å lage

Glutenfri sjokoladekake

Her har du en kake som er saftig, myk og god – og helt fri for gluten.

NAM: Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre på toppen av denne deilige sjokoladefristelsen.
NAM: Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre på toppen av denne deilige sjokoladefristelsen. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(Springform 24 cm i diameter)

250 g mandler

250 g mørk kokesjokolade

250 g rørsukker

250 g smør eller margarin

6 egg

2 ts bakepulver

1 ss kakaopulver

Mal mandler og kokesjokolade fint hver for seg i en kjøkkenmaskin.

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg i blan­dingen. Rør inn kakao, bakepulver og mandel-/sjokoladeblandingen. Fyll røren i en smurt kakeform. Stek kaken på nederste rille i ca. 1 time ved 180°. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig.

FLERE GODBITER: I Hjemmet uke 17 får du flere glutenfrie oppskrifter, som dette saftige bananbrødet med blåbær.
FLERE GODBITER: I Hjemmet uke 17 får du flere glutenfrie oppskrifter, som dette saftige bananbrødet med blåbær. Foto: Svein Brimi

Les også:

Saftige sitronknuter

Bringebærfromasj med sjokoladebunn

Hvetekransen du baker i en fei

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 22/04 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også