MA­RENGS­BUNN:

4 eg­ge­hvi­ter

¼ ts salt

250 g suk­ker

2 ts mai­sen­na

1 ts hvit­vins­ed­dik

FYLL:

4–5 dl kremflø­te

1 gl. ap­pel­sin­mar­me­la­de

2–3 ap­pel­si­ner

1 dl re­vet ko­ke­sjo­ko­la­de

For­varm ste­ke­ov­nen til 120°. Bruk over- og un­der­var­me.

Ha eg­ge­hvi­ter i en ren, tørr bol­le av glass el­ler rust­fritt stål. Pisk dem sak­te sam­men med litt salt til de dan­ner et mykt skum. Skru opp has­tig­he­ten til bob­le­ne i skum­met er små og jev­ne. Når skum­met dan­ner sti­ve top­per, til­sett suk­ker, litt av gan­gen. Pisk til blan­din­gen er myk og blank og alt suk­ke­ret er opp­løst. Ikke visp for len­ge, da blir blan­din­gen kor­ne­te.

Sikt i mai­sen­na og ha hvit­vins­ed­dik i ma­reng­sen og vend det for­sik­tig sam­men med en slik­ke­pott.

Legg ba­ke­pa­pir på et ste­ke­brett, tegn en sir­kel et­ter en ka­ke­form el­ler en tal­ler­ken, 24–26 cm i dia­me­ter. For­del blan­din­gen i sir­ke­len, el­ler bruk en sprøy­te­po­se og lag fine ro­ser i en sir­kel som en krans. Høy­de på ka­ken bør være 2½ cm.

Stek ka­ken ca. 1½ time på ne­der­ste ril­le i ste­ke­ov­nen til bun­nen er sprø på yt­ter­si­den. Skru av ov­nen og la ka­ke­­bunnen stå i ste­ke­ov­nen til den er av­kjølt, gjer­ne over nat­ten med ovns­dø­ra på gløtt.

Sett ka­ken sam­men rett før ser­ve­ring, da hol­der ma­reng­sen seg sprø og god.

For­del ap­pel­sin­mar­me­la­de over ka­ken. Stiv­pisk flø­te og rens og del ap­pel­sin­bå­ter. Bre kre­men over og topp med ap­pel­sin­bå­ter/bi­ter. Dryss over re­vet sjo­ko­la­de. Ser­ver med det sam­me.

BLI MED I BAKELYST MED HJEMMET: Bli med i bakegruppen vår! Der har vi også lagt ut oppskriften på en av de andre påskekakene i påskenummeret vårt, sjokoladekake med vaniljekrem. © Svein Brimi

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Gry Traaen

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!