Glutenfri!
Nøttekake med vaniljekrem
Et skikkelig raust lag vaniljekrem inni og karamelliserte hasselnøtter på toppen. Denne må du prøve!
(Kakeform 24 cm)
75 g meierismør
100 g hasselnøtter, hakkede
½ dl sukker
3 egg
3 dl sukker
3 dl glutenfri
kakemiks
1½ ts bakepulver
1 ss kakao
4 ts blå certo
(xanthangummi)
1 dl varmt vann
1 pk. vaniljesaus
uten koking
2½ dl melk
1½ dl kremfløte
100 g lys kokesjokolade
Legg bakepapir i formen og gni ut smøret i et tykt, tykt lag. Strø hasselnøttene og sukker oppå.
Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk til eggedosis.Bland kakemiks, bakepulver, kakao og certo i en skål. Ha i det varme vannet og sikt melblandingen i eggedosisen og vend godt inn.
Hell røren i kakeformen og stek ved 180° i 40 min. på nederste rille.
Avkjøles på rist.
Mens du venter på at kaken skal avkjøle seg, lager du vaniljekremen og hakker sjokoladen.
Bland vaniljesauspulveret med 2½ dl melk (ikke følg oppskriften på pakken). La kremen stå kaldt i 10–15 min. Pisk 1½ dl kremfløte og bland i vaniljekremen. Hakk sjokolade i grove biter.
Del den avkjølte kaken i to og legg toppen på bunnen. Legg på vaniljekrem og strø over sjokoladen. Legg vaniljekremen sånn at det er en kant på ½–1 cm. Da unngår du at det tyter masse krem ut når du legger på toppen. Legg bunnen på toppen med hasselnøttene opp!
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 10/11 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.