Glutenfri!

Nøttekake med vaniljekrem

Et skikkelig raust lag vaniljekrem inni og karamelliserte hasselnøtter på toppen. Denne må du prøve!

Foto: Eirin Adriane Jørgensen/Easybreezyglutenfri.blogg.no/bakelyst.no
Sist oppdatert

(Ka­ke­form 24 cm)

75 g meie­ri­smør

100 g has­sel­nøt­ter, hak­ke­de

½ dl suk­ker

3 egg

3 dl suk­ker

3 dl glu­ten­fri

ka­ke­miks

1½ ts ba­ke­pul­ver

1 ss ka­kao

4 ts blå certo

(xanthangummi)

1 dl varmt vann

1 pk. va­nil­je­saus

uten ko­king

2½ dl melk

1½ dl krem­flø­te

100 g lys ko­ke­sjo­ko­la­de

Legg bakepapir i formen og gni ut smøret i et tykt, tykt lag. Strø has­sel­nøt­te­ne og suk­ker oppå.

Ha egg og suk­ker i en kjøk­ken­ma­skin og pisk til eg­ge­do­sis.Bland ka­ke­miks, ba­ke­pul­ver, ka­kao og certo i en skål. Ha i det var­me van­net og sikt mel­blan­din­gen i eg­ge­do­si­sen og vend godt inn.

Hell rø­ren i ka­ke­for­men og stek ved 180° i 40 min. på ne­der­ste ril­le.

Av­kjø­les på rist.

Mens du ven­ter på at ka­ken skal av­kjø­le seg, la­ger du va­nil­je­kre­men og hak­ker sjo­ko­la­den.

Bland va­nil­je­saus­pul­ve­ret med 2½ dl melk (ikke følg opp­skrif­ten på pak­ken). La kre­men stå kaldt i 10–15 min. Pisk 1½ dl krem­flø­te og bland i ­vaniljekre­men. Hakk sjo­ko­la­de i gro­ve bi­ter.

Del den av­kjøl­te ka­ken i to og legg top­pen på bun­nen. Legg på va­nil­je­krem og strø over sjo­ko­la­den. Legg va­nil­jekre­men sånn at det er en kant på ½–1 cm. Da unn­går du at det ty­ter mas­se krem ut når du leg­ger på top­pen. Legg bun­nen på top­pen med has­sel­nøt­te­ne opp!

Les også:

Rullekake med firkløver

Sjokoladedrøm

Snickerskake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 10/11 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også