(10 biter)

500 g Odense kransekakemasse (grønn rull)

3 egg

2 ss kakao

APPELSINKREM:

3 dl crème fraîche

2 dl melis

1 appelsin, saft og skall

PYNT:

2 appelsiner

50 g sjokolade

Riv kransekakemassen på den grove delen av rivjernet.

Ha massen i en arbeidsbolle.

Tilsett egg og kakao. Rør til det blir en glatt kakerøre. Ha røren over i en smurt springform, 24–26 cm i diameter.

Stek kaken midt i ovnen ved 175° i 25 min. Avkjøl bunnen på rist.

Stivpisk crème fraîche og melis. Tilsett revet skall av en appelsin og et par spiseskjeer appelsinsaft. Fordel kremen over kakebunnen.

Pynt med fileter av appelsin og revet sjokolade.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Gry Traaen

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!