Matglede

Fylt svinerulade

Prøv vår fylte svinerulade.

Fylt Svinerullade.

Fylt Svinerullade. Foto: Foto: Astrid Hals, www.matprat.no

Publisert

(4 porsjoner)

800 g ytrefilet av svin

2 ss smør

salt og pepper

FYLL:

12 soltørkede tomater

2 sjalottløk

litt olje

2 ss kapers

2 ss sorte oliven

2 ss frisk basilikum

Legg ytrefileten på benken og skjær et tynt lag, omtrent ¿ av fileten, uten å skjære helt igjennom. Da har du et stykke som er ¿ tynt og et stykke som er 2/3 tykt. Nå skal du skjære et nytt lag på ¿ tykkelse av den tykkeste delen, pass på å begynne fra midten av fileten og skjær nesten helt igjennom.

Brett ut fileten, den har blitt tre ganger så bred som utgangspunktet.

Finhakk soltørkede tomater og løk og fres det raskt i olje.

Ta pannen til side og bland inn finhakkede kapers, oliven og basilikum.

Ha på salt og pepper og smør fyllet utover.

Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr ruladen med bomullstråd.

Varm en stekepanne, tilsett smøret og stek ruladen raskt rundt det hele.

Legg den i et ildfast fat og sett den inn i ovnen på nederste rille og stek den ved 125° i ca. 40 min.

Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen viser 70°.

Server med grønnsaker og potetsalat ved siden av.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag