Skikkelig festkake
Fyldig nyttårskake med sjokolade
Hva passer vel bedre enn å runde av 2015 med denne fantastiske kaken!
(Rund kakeform ca. 22 cm i diameter)
100 g smør
1½ dl vann
4 ss kakao
3 dl sukker
1 dl rømme
1 ts natron
½ ts salt
2 egg
3 dl hvetemel
FYLL:
3 dl fløte
50 g kokesjokolade
SJOKOLADESAUS:
100 g kokesjokolade
2 dl fløte
små kokosboller
Kok opp smør, vann og kakao. Ta kjelen av varmen og rør inn sukker. Visp inn rømme og resten av ingrediensene.
Smør kakeformen og hell røren i formen. Sett kaken midt i ovn ved 180° i ca. 40 min, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig. La kaken stå litt i formen før den avkjøles helt på rist.
Visp fløten til krem. Grovhakk sjokoladen og bland inn. Bre kremen over kaken.
Smelt sjokoladen i fløten og la det småkoke til det tykner. Avkjøl.
Hell sjokoladesaus over kaken og pynt med små kokosboller og annen pynt som gjør kaken festfin.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 28/12 2015, og sist oppdatert 03/05 2017.