Fristende waleskringle

Imponer med en lekker waleskringle til sommerselskapet. Synes du det ser vrient ut, kan du lage porsjonskaker istedet.

NAM: Server en deilig vannbakkelskringle.

NAM: Server en deilig vannbakkelskringle. Foto: Mari Svenningsen

Publisert Oppdatert

(16 por­sjo­ner)

4 pl. dyp­fryst

but­ter­deig

VANN­BAK­KELS:

2½ dl vann

125 g smør

125 g hve­te­mel

ca. 4 egg

EG­GE­KREM:

13 eg­ge­plom­mer

9 dl melk

1½ dl suk­ker

3 ss mais­sti­vel­se (mai­sen­na)

8 pl. ge­la­tin

FYLL:

6 dl krem­flø­te

2 ss me­lis

200 g brin­ge­bær­syl­te­tøy

Melis til pynt

•Tin but­ter­deig etter an­vis­ning på pak­ken. Legg de tin­te pla­te­ne oppå hverandre og kjev­le ut til en rek­tan­gu­lær fir­kant. Bruk en li­ten spiss kniv og skjær ut en kring­le­form. Legg kring­len på et ba­ke­pa­pir­kledd ste­ke­brett.

Lag vann­bak­kels­deig: Kok opp vann og smør

i en mid­dels stor kje­le. Til­sett mel og rør kraf­tig med en tre­sleiv slik at mas­sen sam­ler seg om slei­ven.

Av­kjøl mas­sen litt og rør inn ett og ett sam­men­vis­pet egg. Rør godt mellom hvert egg. Dei­gen skal være så tykk at den hol­der for­men.

Ha rø­ren i en sprøy­te­po­se med stjer­ne­for­met tyll. Sprøyt rø­ren i et pent møns­ter på but­ter­deigs­kring­len. Stek kring­len på ne­der­ste ril­le

i ov­nen ved 200° i 30–40 min.

Ha eg­ge­plom­mer, melk, suk­ker og mais­sti­vel­se i en kje­le. Klipp opp ge­la­tin­pla­tene og ha dem i kje­len. Varm opp un­der om­rø­ring til kre­men tyk­ner. Trekk kje­len til side hvis det tyk­ner ras­ke­re enn du rek­ker å røre jevnt, ellers kan kre­men «sprek­ke». Sett kje­len tilbake på pla­ten for å tyk­ne vi­de­re til konsis­ten­sen på kre­men er som en tykk va­nil­je­saus. Ta den av pla­ten og hell den over i en bol­le. Av­kjøl.

Stiv­pisk krem­flø­te og me­lis. Ha kre­men i en sprøy­te­po­se med stjer­ne­for­met tyll.

Pisk lett i den sti­ve eg­ge­kre­men slik at den blir jevn. Ha eg­ge­kre­men i en sprøy­te­po­se med stjer­ne­for­met tyll.

Har du bare én sprøy­te­po­se eller tyll? Fyll eg­ge­krem i po­sen og sprøyt den ut. Fyll deretter po­sen med pis­ket krem­flø­te og sprøyt ut.

Del kring­len i to lag

med en skarp kniv, gjerne en brødkniv. Smør brin­ge­bær­syl­te­tøy på bun­nen. Sprøyt eg­ge­krem over, deretter pis­ket krem.

Legg til slutt på top­pen av kring­len ved hjelp av et brett eller stort fat.

Sikt over me­lis, og ka­ken er klar til ser­ve­ring.

Tips: Denne gan­gen lag­de vi ekte, hjem­me­la­get eg­ge­krem. Det går fint å kjø­pe fer­dig også. Even­tu­elt kan du til­set­te litt pis­ket krem­flø­te.

Les også:

Fransk sjokoladekake: Eksklusiv smak – enkel å lage

Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade

Fargerik og frisk ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Astrid Valler

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning