Fin til både hverdags og fest
Fristende prinsessekake med pistasjnøtter
Hva er vel bedre enn nybakt lun gjærbakst? Prøv denne nydelige varianten der vi har byttet ut vaniljekremen med nøtter.
(En hjerteform/springform)
2½ dl melk
25 g gjær
1 dl sukker
1 ts salt
500 g hvetemel
100 g smør
PISTASJKREM:
150 g pistasjnøtter
100 g smør
1 egg til pensling
Varm melken til den er fingervarm og rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, salt, egg og hvetemel, og elt til en glatt deig.
Ha deretter i romtemperert smør og elt alt godt sammen.
La deigen hvile under plast i ca. 45 min.
Pistasjkrem: Finhakk pistasjnøttene og rør inn romtemperert smør.
Ta av ca. 1/³ av deigen og trykk den ut i bunnen av en smurt hjerteform. Kjevle resten av deigen til et rektangel og smør på pistasjkremen. Rull den sammen og del den i ca. 2 cm tykke skiver. Legg stykkene oppå bunnen.
Hev kaken til dobbel størrelse.
Pensle kaken med sammenpisket egg.
Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 200° i ca. 20 min. Er den ikke gjennomstekt, ta kakeringen forsiktig av og stek kaken videre i noen minutter. Avkjøl på rist.
Pynt kaken med melisglasur. Den Kan fint fryses, men da uten melisglasur.
Les også:
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 05/01 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.