Fråts i plommer!

Frisk plommekake

Spis plommene rett fra treet eller nyt dem i bakverk, som i denne fristende langpannekaken.

NAM: Kaken er ekstra god om du serverer den lun med vaniljeis eller en kremklatt til.
NAM: Kaken er ekstra god om du serverer den lun med vaniljeis eller en kremklatt til. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Bruk en liten langpanne 20 x 30 cm

200 g smør

3 dl sukker

4 egg

1 dl melk

2 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

4½ dl hvetemel

3 dl plommer i biter

1 ss sukker

Dette gjør du:

Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt inn vanilje­sukker, bakepulver og hvete­mel i smørkremen vekselvis med melken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel plommene over og dryss over sukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180° i ca. 30 min. Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og deles opp i firkanter.

Serveres nystekt med et melisdryss over.

Les også: Her får du lassevis med oppskrifter med plommer

Denne saken ble første gang publisert 16/08 2016, og sist oppdatert 25/08 2021.

Les også