Frisk og saftig kake med et herlig sprøtt lokk
Konfektkake med kokos og bringebær
Hvorfor vi ble hodestups forelsket i denne kaken? Bringebær og ostekrem, med et knasende sprøtt smuldrelokk, er rett og slett fantastisk godt!
(Liten langpanne, 20 x 25 cm)
250 g smør
1½ dl sukker
4½ dl hvetemel
1 pk. (ca. 1 dl) vaniljesaus-
pulver fra pose
(den uten koking)
1½ ts bakepulver
1½ dl kokosmasse
FYLL:
1 dl bringebærsyltetøy
100 g kremost
1 egg
Smuldre sammen smør, sukker, hvetemel, vaniljesauspulver og bakepulver til en deig i en kjøkkenmaskin.
Trykk ²/³ av deigen ut i bunnen av formen. Fordel bringebærsyltetøy over.
Rør sammen kremost og egg til en glatt krem. Fordel den utover syltetøyet.
Smuldre sammen kokosmasse med resten av deigen – til «smulete» konsistens. Strø smulene jevnt over ostekremen.
Stek kaken på nederste rille i ovn ved 200° i ca. 30 min.
La den avkjøles i formen.
Skjær den i biter og server.
Les også:
Mørk sjokoladekake med ananas-saus
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 19/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.