Frisk og saftig kake med et herlig sprøtt lokk

Konfektkake med kokos og bringebær

Hvorfor vi ble hodestups forelsket i denne kaken? Bringebær og ostekrem, med et knasende sprøtt smuldrelokk, er rett og slett fantastisk godt!

FRISK: Det er kombinasjonen av ostekrem, bringebær og "smuldrelokk" som gjør denne kaken så utrolig god.
FRISK: Det er kombinasjonen av ostekrem, bringebær og "smuldrelokk" som gjør denne kaken så utrolig god. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(Li­ten lang­pan­ne, 20 x 25 cm)

250 g smør

1½ dl suk­ker

4½ dl hve­te­mel

1 pk. (ca. 1 dl) va­nil­je­saus-

­pul­ver fra pose

(den uten ko­king)

1½ ts ba­ke­pul­ver

1½ dl ko­kos­mas­se

FYLL:

1 dl brin­ge­bær­syl­te­tøy

100 g krem­ost

1 egg

Smuld­re sam­men smør, ­suk­ker, hve­te­mel, va­nil­je­saus­pul­ver og ba­ke­pul­ver til en deig i en kjøk­ken­ma­skin.

Trykk ²/³ av dei­gen ut i bun­nen av for­men. For­del brin­ge­bær­syl­te­tøy over.

Rør sam­men krem­ost og egg til en glatt krem. For­del den ut­over syl­te­tøy­et.

Smuld­re sam­men ko­kos­­masse med res­ten av dei­gen – til «smulete» kon­sis­tens. Strø smu­le­ne jevnt over os­te­kre­men.

Stek ka­ken på ne­der­ste ril­le i ovn ved 200° i ca. 30 min.

La den av­kjø­les i for­men.

Skjær den i bi­ter og ser­ver.

LANGPANNEKAKE: Hvis du skynder deg til butikken, kan du fortsatt rekke å kjøpe Hjemmet uke 7 og få med deg det flotte langpannekakebilaget vårt, der du bl.a. får oppskriften på barnas beste sjokoladekake.
LANGPANNEKAKE: Hvis du skynder deg til butikken, kan du fortsatt rekke å kjøpe Hjemmet uke 7 og få med deg det flotte langpannekakebilaget vårt, der du bl.a. får oppskriften på barnas beste sjokoladekake. Foto: Svein Brimi

Les også:

Mørk sjokoladekake med ananas-saus

Jordbærbløtkake

Nøtterull med plommer

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 19/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også