Fiskesuppe med mye godt

På en kald ettermiddag kan det smak med noe godt og varmt. Lag en deilig fiskesuppe til dine kjære. Servert med masse kjærlighet og litt ferskt brød kan denne suppen løfte måltidet til nye høyder!

Varm og god fiskesuppe til den kalde årstiden.
Varm og god fiskesuppe til den kalde årstiden. Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

1 l vann

3 dl fløte

1 gulrot

1 løk

½ purre

1 rødløk

150 g torskefilet

150 g laksefilet

50 g røkelaks

2 ss smør

1 ss frisk persille

1 ss frisk basilikum

salt og pepper

1 lime

1 tomat

Ha vann og fløte i en kasserolle. Skjær gulrot, løk og rødløk i tynne skiver. Skjær den grønne delen av purren i tynne strimler. Ha alle grønnsakene i kasserollen.

Skjær fisk i terninger og røkelaks i tynne strimler. Ha fisken i suppen. Tilsett smør og finhakkede urter og kok opp. Smak til med salt og pepper. Ha i friskpresset limesaft.

Tilsett grovhakket tomat like før servering.

Tips: Andre typer grønnsaker som sjampinjong, squash, paprika eller fennikel kan også brukes.

Server suppen rykende varm, med ferskt brød og godt smør til.

Denne saken ble første gang publisert 29/11 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også