Ferskenterte med mandelkrem

Med en boks hermetiske ferskener kommer du langt! Lag denne nydelige terten og sørg for å servere den lunken med vispet krem til. Det vil gjestene dine sette stor pris på!

Til denne friske ferskenterten trenger du en boks hermetiske ferskener.
Til denne friske ferskenterten trenger du en boks hermetiske ferskener. Foto: Foto: Synøve Dreyer
Sist oppdatert

PAIBUNN:

300 g hvetemel

250 g smør

120 g melis

2 eggeplommer

MANDELKREM:

125 g smør

125 g sukker

2 egg

125 g mandler, malte

1 boks hermetiske ferskener

2 ss aprikossyltetøy

20 g mandelflak

Lag deigen ved å smuldre mel, smør og melis og så tilsette eggeplommene og arbeide dem raskt inn i deigen. Form deigen til en pølse, pakk den i plastfolie og legg den kaldt i 30 min.

Lag mandelkremen ved å piske smør og sukker hvitt, bland inn eggene ett etter ett og vend inn de malte mandlene til slutt.

Løft ferskenene over i et dørslag og la dem renne av seg.

Kjevle ut paideigen og legg den i en paiform. Klem den på plass i formen og skjær vekk overskuddet. Avkjøl i kjøleskap i 30 min. Fordel ferskenen i paiskallet og fordel mandelkremen over, slik at ferskenene fortsatt er synlig.

Stek terten ved 160° i ca. 50-55 min, eller til kaken er gjennomstekt.

Før kaken serveres, kan den glaseres med smeltet aprikossyltetøy. Dryss over mandelflak og server med vispet krem, is eller rømme.

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også